Radionica – Seksualno nasilje u online prostoru

SOS Ženski centar u okviru projekta „Nije šala- seksualno nasilje je ozbiljna stvar“, sprovodi radionicu „Seksualno nasilje u online prostoru je ozbiljna stvar!“. Radionica se održava u prostorijama SOS ženskog centra danas, 29. januara 2022. godine. sa početkom u 17h.

Cilj ove radionice je upoznavanje mladih oba pola sa fenomenom seksualnog nasilja u online prostoru, kako ga prepoznati i kome se obratiti za pomoć. Ovom radionicom želimo da podstaknemo mlade da o ovim temama govore. Smatramo da su izuzetno važne i nisu nešto što se dešava „tamo nekom“. 

Radionice vode saradnice na projektu „Nije šala-seksualno nasilje je ozbiljna stvar“, volonterke SOS Ženskog centra, Košanin Andrea, Kostevski Jovana i Stepanović Vanja.

Ova radionica je prva u nizu radionica koje će SOS ženski centar sprovesti u narednom periodu, a sve u cilju pružanja prostora za razgovor na temu seksualnog nasilja uopšte.

Kako je problem seksualnog nasilja nedovoljno prepoznat od strane medija ali i opšte populacije, cilj ovog projekta je pružanje medijskog prostora ovakvim temama i pokretanje diskusije o istim. Sve dok su teme poput ove o kojoj mi govorimo nedovoljno prepoznate, i dok se razgovoru o njima ne pruža dovoljno prostora, ne možemo očekivati nikakav napredak. Neće se ništa promeniti samo od sebe.

Ulaz na radionicu je besplatan, a zbog epidemiološke situacije u zemlji broj mesta na radionici je ograničen.

Projekat »Nije šala – seksualno uznemiravanje je ozbiljna stvar« realizuju SOS ženski centar i MultiRadio u okviru programa »Mladi i mediji za demokratski razvoj – MAY4DD«, koji Beogradska otvorena škola (BOŠ) sprovodi uz podršku Švedske, na osnovu ugovora između Švedske agencije za međunarodni razvoj (Sida) i BOŠa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *