Treća radionica: Kako biti podrška?

Pred nama je treća i poslednja radionica koju SOS Ženski centar sprovodi u okviru projekta „Nije šala- seksualno nasilje je ozbiljna stvar“, u okviru programa „Mladi i mediji za demokratski razvoj-MAY4DD“, koji Beogradska otvorena škola (BOŠ) sprovodi uz podršku Švedske, na osnovu ugovora između Švedske agencije za međunarodni razvoj(SIDA) i Beogradske otvorene škole.
 Cilj ove radionice jeste osnaživanje mladih devojaka da postanu i budu podrška jedna drugoj u momentu kada dolaze do saznanja da je jedna od njih doživela seksualno uznemiravanje. Veoma je važno osvestiti da se seksualno uznemiravanje dešava svakodnevno i koliko je u tom trenutku bitna podrška i razumevanje. Biti podrška nekome nije lako, ali isto tako nije nemoguće. Možemo da naučimo kako i na koji način prići osobi koja nam se poverava. U toku radionice posvetićemo se važnosti aktivnog slušanja i kako da sa empatijom i saosećanjem prihvatamo tuđe emocije. Radionica će nam pomoći da bolje razumemo osećanja osobe koja nam iznosi svoj događaj, ali isto tako će nam pomoći da razumemo i sebe. Želja nam je da mlade devojke postanu jedna drugoj sigurno mesto i da budu sigurne u sebe i svoju mogućnost pomoći u situacijama koje se čine bezizlazne, a reči kao što su „Razumem te.“ „Uz tebe sam.“ su reči koje otvaraju vrata u novi prostor koji je pun empatije i razumevanja. 
Radionicu vode saradnice na projektu „Nije šala-seksualno nasilje je ozbiljna stvar“, volonterke SOS Ženskog centra Trkulja Vanja i Tešan Ivana.  
Radionica je namenjena devojka, a zbog epidemioloških mera broj mesta je ograničen.Prijave su besplatne i obavezne. Mogu se slati na mejl: soszenskicentar.ljudskiresursi@gmail.com do 7.5.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *